woensdag 3 maart 2010

Bibliotheken op Twitter #3b: de interactie aangaan

Museum Boerhaave experimenteert veel met het aangaan van de interactie, zoals bijvoorbeeld het nieuwe twitterspel #zoom Mijn favoriet is het #dinsdagdeuntje en wat dat precies inhoud zie je in onderstaand fragment uit het interview dat ik met hen had.Gerelateerde sites

Wat heeft al het twitteren nu Museum Boerhaave opgeleverd? Morgen geven ze een mooi overzicht.  
2 opmerkingen:

redacteur zei

Leuke serie!

Wij verwelkomen nieuwe volgers met een Direct Message. We vragen ook of ze nog speciale interesses hebben. Dat levert vaak een stukje dialoog op. Bijv. een volger wil weten of we vacatures hebben. Dan verwijzen we naar de website. Of schrijvers attenderen we op literatuurinzeeland.nl

Die dialogen zijn soms ook interessant voor andere volgers. Dan is het jammer dat het DM's zijn.

We zouden het verwelkomen ook via de algemene lijst kunnen doen. We denken echter dat de volgers die terugkomende berichten snel beu zijn.
En dat het minder uitnodigt om persoonlijke interesses te delen.

Heeft iemand een idee hoe we dit kunnen aanpakken?

Webredactie Zeeuwse Bibliotheek

Wilma van den Brink, MA zei

Excuus voor de late reactie. Leuk om te lezen dat jullie het een leuke serie vinden!

Ik zou het gewoon proberen om het openbaar te doen. Het geeft ook een positief beeld als je mensen openbaar welkom heet. Als je de tweet begint met de persoon die je verwelkomt @JeBibliotheek bijv, dan zien alleen de volgers die jullie beiden (JeBibliotheek EN Zeeuwse Bibliotheek) volgen het welkomsbericht. Niet alle volgers van de Zeeuwse Bibliotheek aldus.

Als je standaard vragen krijgt die veel voorkomen dan kun je ze ook in zijn algemeenheid tweeten.

Wat ik interessant vind bij Museumboerhaave is dat ze positieve commentaren van volgers over hun museum altijd RT-en. Ook dat geeft een positief beeld van je organisatie naar de andere volgers toe.

Veel succes met twitteren en als ik iets kan RT-en van jullie dan hoor ik dat altijd graag. :-)