maandag 26 juli 2010

JeBibliotheek: van Blogger naar Wordpress

Hoewel ik in vergelijking met andere maanden wel erg weinig blogposts heb geschreven in juli, ben ik er achter de schermen nog nooit zo druk mee geweest. Het begon allemaal toen ik van mijn Haarlemse twittermaatje en makker Ad Aerts via zijn Stichting een prachtig cadeau kreeg: een domeinnaam. Je Bibliotheek is dus tegenwoordig: jebibliotheek.nl. Ik was en ben er natuurlijk ontzettend blij mee.

De verandering zette me tot nadenken wat ik nu eigenlijk wil bereiken met mijn blog. Ik ben met bloggen afgelopen december begonnen en wilde het als medium gebruiken om kennis van mezelf en anderen over sociale media, literatuur en historische onderwerpen in blog- en vlogvorm te delen met informatieprofessionals. Het was een mooie hobby waarin ik mijn interesses kwijt kon en hoopte dat anderen er iets aan hadden. Maar inmiddels is het allemaal serieuzer geworden. Ik word nu ook benadert om filmpjes te maken of lezingen te geven over sociale media. Ik kwam daarom tot de conclusie dat mijn blog er een stuk professioneler mocht uitzien. Maar hoe?

Waarom Wordpress?
Wederom was het Ad die me aan het denken zette. Hij liet me de mogelijkheden van Wordpress zien. Een paar voordelen vielen me onmiddellijk op. Naast de layout met vele tabbladen (tegenwoordig ook in Blogger), ben ik vooral te spreken over de korte urls (handig met twitter) en de diverse plugins. Met name de WP Touch waardoor je de blogposts op je mobiele telefoon kunt bekijken maakte indruk. Ik vind nog steeds dat Blogger veel gemakkelijker is in gebruik, maar de genoemde voordelen bij Wordpress deden me overstag gaan zonder twijfel.

Layout
Het ontwerpen van de layout heeft wel even geduurd. Met name de afbeelding voor de header. Uiteindelijk vond ik die in het filmpje dat ik bij DOK onlangs maakte voor Followalibrary. Dezelfde stijl heb ik inmiddels ook overgenomen bij de JeBibliotheek hyve- en twitterpagina.

Dank aan Ad
Na 57 blogposts, 20 videoblogs en 100 reacties (incl die van mezelf) in blogger ga ik dus nu overstappen naar Wordpress en ik hoop natuurlijk dat jullie me blijven volgen en blijven reageren. En tot slot een grote MERCI aan Ad. “De ware leraar inspireert”

De nieuwe link naar de JeBibliotheek website is

9 opmerkingen:

Christian zei

Succes op je nieuwe stek! :-)

Festina Lente zei

Suc6!!

Wilma van den Brink, MA zei

Wauw, jullie zijn snel :-) Dank Christian en Monique!

Wat Van Waarden Is zei

Mooie Last Post op Blogger met een ode aan je meedenkktwittermaatje Ad. Naar aanleiding van je laatste quote " De ware leraar inspireert" moest ik denken aan de uitzending van Zomergasten gisterenavond. Daarin zei Jan Marijnissen dat er in het onderwijs meer bemoedigd moet worden. " Jij kunt het", "Ga zo voort, ik zie een groot kunstenaar in jou" (het ging over Hodgekin). Nadat Jan antwoord had gegeven op de vraag wie hem bemoedigd had ben ik zelf ook eens gaan nadenken. Ik kwam op twee docenten, de juffrouw uit de 1e klas van de lagere school en de docente Geschiedenis van Boek en Handschrift van de BDA waarbij ik mijn eindexamenscriptie heb gedaan. Interessant om daar eens over na te denken, welke docent heeft je bemoedigd... Marijnissen had verder nog voorbeelden van leermeesters en/of explicateurs. De ware leermeester is iemand die naar je luistert, die je aan het denken zet en die met je meedenkt, die je inspireert en die je kennis laat maken met wat je nog niet weet, was zo'n beetje de conclusie. Het is mooi om te lezen dat jij ook zo'n leermeester (misschien een zwaar woord, maar ik moest er aan denken toen ik je post las) had/hebt in je twitterfriend/makker Ad. Zo op z'n tijd hebben we eens iemand nodig die bemoedigt, een andere weg laat zien, inspireert, luistert en meedenkt. Dat is fijn. Dat vind ik ook leuk aan ons followalibrary/followanarchive-contact!
Nou, na deze bespiegelende overdenkingen als reactie op je Last Post op Blogger wens ik je veel succes en plezier op je nieuwe WP-website!

Wilma van den Brink, MA zei

@WatVanWaardenIs
Dat is mooi geschreven, Anneke! Ik heb de uitzending met Jan Marijnissen gemist, maar ik ga eens kijken of ik via uitzendinggemist het alsnog kan bekijken.

Bemoediging is erg ondergewaardeerd, terwijl het zo belangrijk is op school en ook op je werk. Dank zij twitter en andere sociale media heb ik zoveel inspirerende mensen ontmoet die meedenken en je tot nieuwe inzichten geven. Ad is daar zeker een van. Ook van het enthousiasme en de positieve sfeer tussen followanarchive en -library, geniet ik! En dat kan alleen als je leuke positief ingestelde mensen om je heen hebt. Dus jij ook bedankt!

Groetjes
Wilma

Edwin Mijnsbergen zei

Super, Wilma! Een mooie wending, een fijne nieuwe horizon.

Veel plezier een succes met je eigen domein!

Wilma van den Brink, MA zei

Dank je wel, Edwin!

JoG zei

Hé, denk ik. Ik vraag me af hoe ik hier nu terecht kom... via jouw Blogger profiel... En hoe kwam ik daar ook al weer terecht...?

In ieder geval leuk om van dit stukje historie kennis te nemen :-)

Groetjes oet Remunj :-) Joost

Wilma van den Brink, MA zei

Haha... Ja hier is het allemaal begonnen :-) Alle posts vind je ook weer in WordPress!