zaterdag 3 juli 2010

#Followanarchive dag op twitter

Ruim een maand later dan de followalibrary -actie zal de followanarchive -dag op twitter plaatsvinden. De motor achter beide initiatieven is het Zeeuws Archief. Het was aldaar de systeembeheerder, Poulus Bliek, die met het aanmaken van de blog voor followalibrary het startschot gaf voor onze actie.

Voordat we in bibliotheekland over een dergelijke twitteractie nadachten had Poulus met zijn collega van educatie/exposities Anneke van Waarden-Koets en Deense archieven al de eerste stappen ondernomen voor #followanarchive.

Ik wilde daarom graag mijn inmiddels bekende twittervrienden in het echte leven eens ontmoeten en hun plannen op film zetten. Het resultaat zie je hier beneden. Omdat het om een internationale actie gaat is het een Engelstalige vlog geworden.Daarnaast was mijn bezoek aan Zeeland een mooie gelegenheid om met Edwin en Poulus te sparren over ons project en hen voor een followalibrary -teaser te filmen. 

Het was een heerlijke dag in Zeeland en bij deze wil ik mijn gastheren en -dame hartelijk danken daarvoor. En natuurlijk ga ik op 12 november meedoen. Ik heb ook al een vermoeden welk archief ik dan als favoriet ga noemen in mijn tweet. Iets met een Z.. :-)


Gerelateerde links


   Blog posts

4 opmerkingen:

Christian zei

Mooi! :-)

Wilma van den Brink, MA zei

Dank je wel! (ook voor de RT)

Edwin Mijnsbergen zei

Die is mooi geworden Wilma. Chapeau!

Wilma van den Brink, MA zei

Dank Edwin! Morgen ga ik onze followalibrary-promo afmaken :-)