zaterdag 13 februari 2010

Meetup leden Bibliotheek 2.0

Tweetmeets, LinkedIN meets, Wikipedia Meets. Je hoort het steeds meer: meetups van leden van sociale netwerksites. Ofwel het fysiek ontmoeten van de mensen die net als jij lid zijn van een specifieke community. Deze face-to-face bijeenkomsten hebben het grote voordeel dat ze de banden tussen mensen versterken, doordat je nu langer en intensiever met elkaar in gesprek raakt. Bovendien zorgt het informele karakter van de ontmoeting dat het een gezellige gebeurtenis is.

Ook het sociale netwerk voor bibliotheken (met inmiddels meer dan 4000 leden): Bibliotheek 2.0, heeft deze bijeenkomsten. De naam voor deze meetup, de Happe.ning, is bedacht door de groep die de eerste meetup organiseerde tijdens de Online Conferentie in 2008. Daarna hebben diverse groepen mensen het spontaan georganiseerd en werd inmiddels de vertrouwde benaming overgenomen.

De volgende bijeenkomst gaat gehouden worden in Haarlem. Het idee hiervoor ontstond grappig genoeg tijdens een andere meetup: de Haarlemse Tweetmeet, die regelmatig wordt gehouden. Alle deelnemers van deze groep zijn ook lid van Bibliotheek 2.0 en dus is het niet vreemd dat het onderwerp al diverse keren aldaar ter sprake kwam. Inmiddels is het praten overgegaan in actie. En de eerste actie is: de teaser...


Happe.ning from JeBibliotheek on Vimeo.

Meer informatie over de bijeenkomst zal nog op Bibliotheek 2.0 gezet worden. Dusse... zet het in je agenda:

4 juni 2010: it's Happe.ning @ Haarlem

Foto van Janneke

9 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Leuk idee en een leuk filmpje!

Danniƫlle zei

Tjee, wat baal ik dat ik weer niet kan komen :-(

Wilma van den Brink, MA zei

@Edwin
Dank je wel! Weekend romantisch Haarlem met Marleen rond 4 juni lijkt me echt iets voor jullie! De bieb en de zee zijn ook in de buurt. En bij de Markt is echt een heel romantisch hotel! Maar jullie moeten het natuurlijk zelf weten... :-)

@Danielle
Jij komt gewoon de 5e! Dan hebben we de tweetmeet nabespreking (heb ik gisteren bedacht) en de mentale coaching sessie voor de marteltocht op de 6e! :-)

Erwin zei

Thuiswedstrijd. Ik wil er graag een bij zijn!
Erwin.

Wilma van den Brink, MA zei

@Erwin
Je bent van harte welkom. Wil je ook een keertje aanschuiven bij de Haarlemse tweetmeet van de biebers?

festina lente zei

Ik heb de datum in m'n agenda genoteerd! Wacht natuurlijk wel even het programma af! :-)

Wilma van den Brink, MA zei

@festina
Leuk als je zou komen! En dat programma wordt heel erg leuk. Meer kan ik voor nu nog niet zeggen ;-)

Leo zei

Staat genoteerd-is gelukkig 's avonds.Heb dan toevallig geen dienst.
Heb het bericht-in het kader van 23dingen-nu ook op mijn facebook en blogger weten te plaatsen-dat is overigens onbegrijpelijk eenvoudig. Dus hopelijk tot dan!

Wilma van den Brink, MA zei

Geweldig, Leo. Dank! En leuk dat je er ook bij zal zijn. Meer informatie over het programma volgt nog!