woensdag 23 juni 2010

Followalibrary dag op Twitter

Op 1 oktober is het zover. Iedere twitteraar kan op die dag aangeven wat zijn of haar favoriete bibliotheek is. Door het trefwoord of hashtag #followalibrary toe te voegen aan je tweet kun je vervolgens nagaan welke bibliotheken worden geprezen.

Doel
Het doel van de dag is om de aandacht voor alle nationale en internationale twitterende bibliotheken te vergroten. Daarnaast willen we (= Poulus, Edwin, Lukas, Harriët en ik) wereldwijd de contacten tussen bibliotheekmedewerkers bevorderen. Als je naar ons twitteraccount gaat vind je bijvoorbeeld al heel wat medewerkers en bibliotheken, van Zweden tot Korea. 

Promotie
Wil ons project slagen dan is een wereldwijde bekendheid ervan van groot belang. Inmiddels zijn we daar druk mee bezig. Behalve onze blog en ons twitteraccount, worden er diverse filmpjes gemaakt waarbij we de medewerking hebben gekregen van bekende namen uit de bibliotheekwereld, zoals Michael Stephens, Stephen Abram en David Lee King. Ook is onze 100ste volger onlangs getrakteerd op een filmpje.

Eigenlijk levert iedere actie wel nieuwe volgers op (we hebben er nu 340), zoals de presentatie die Lukas pas geleden hield over #followalibrary tijdens het ELAG Congres in Helsinki.


Followalibrary - Koster from Jukka Pennanen on Vimeo.

#Followanarchive dag op 12 november
Een maand later dan de #followalibrary dag zal de #followanarchive dag op twitter plaatsvinden. Hiervoor heb ik onlangs Poulus en Anneke van het Zeeuws Archief geïnterviewd. De vlog daarover zal ik de volgende week hier plaatsen.

Het zijn mooie tijden voor bibliotheken en archieven om de zichtbaarheid op het web te vergroten en nieuwe vormen van kennis delen te omarmen. En twitter is een mooi middel om deze doelen te bereiken. 

Gerelateerde links

Geen opmerkingen: