maandag 7 juni 2010

Letterenloop in Haarlem 2010

Sinds half 1 vandaag heb ik de grootste glimlach ooit op mijn gezicht.

Ongeveer een jaar geleden had ik het met de bibliotheekvriendjes op twitter over de Letterenloop. Al snel ontstond het idee om samen mee te doen aan de 5 kilometer afstand.  Niet dat ik enige ervaring had op hardloopgebied. Maar daarom vond ik het juist een uitdaging.

Niet lang daarna volgde de spijt van mijn voornemen, maar ik had toegezegd. Dus bezocht ik tijdens de wekelijkse fitness wat vaker de loopband en met de eerste zonnestralen ging ik mijn buurt zwetend en hijgend verkennen.

Het schoot echter niet echt op. Ik kwam op de loopband niet verder dan 4 kilometer en buiten haalde ik amper de drie. Het enige positieve was de vijf kilo die ik kwijtraakte met al die inspanning.

Zoals de foto rechts al aangeeft had ik niet veel zin in de dag en hoopte ik in een uur tijd de afstand levend en heelhuids te overbruggen. Maar het was eigenlijk compleet anders dan ik had gedacht.

Dat kwam in de eerste plaats door het super support team dat bestond uit: Janneke, Alex, Karin en Ad. En Janneke zorgde ook nog eens voor al het noodzakelijke voedsel, drinken en cheering! In de tweede plaats stonden langs de route allemaal mensen de lopers aan te moedigen. Het gaf die extra push van positieve energie die ik nodig had om het vol te houden. De ultieme kick was uiteindelijk de finish halen na 32 minuten, zonder tussendoor te hebben gelopen.   

Ik bevind me dus sindsdien ergens in de wolken (afslag hemel). Misschien leidt dit eerste resultaat wel tot het meedoen aan de 10 kilometer, zoals Jan voorstelde via twitter. Maar voor nu: eerst genieten.

PS
Nog een big thank you aan mijn mederenners en biggest supporters: Daniƫlle, Lukas, DappereBas en Jacqueline.


Gerelateerde links

Foto's

  Blogposts

2 opmerkingen:

Christian zei

Lees nu je blog pas, maar alsnog een welgemeend proficiat!!! Mooie prestatie en de glimlach is terecht! :-)

Wilma van den Brink, MA zei

Je commentaar is altijd welkom, hoor. Dank je wel, Chris! :-)