dinsdag 26 januari 2010

Educatief vloggen door bibliotheken

Via YouTube vond ik een paar inspirerende voorbeelden van Amerikaanse Bibliotheken die educatief vloggen. Het mooie eraan vind ik de korte en krachtige uitleg van bibliotheekweetjes tot nieuwe media.


De Topeka Library: TechTuesdays
Bibliotheekmedewerker David King leidt de kijker in een paar minuten rond in de wereld van onder andere twitter en wikipedia.

Arizona State University (Research): the Library Minute
Vlogs die rond een minuut duren over allerlei onderwerpen, speciaal gericht op studenten en onderzoekers van de universiteit.

Biebminuutje: Zoek&Boek
Het filmpje van de Library Minute over Interlibrary Loan heeft inmiddels een Nederlandse versie voor Openbare Bibliotheken. Het idee ontstond spontaan via Bibliotheek 2.0, zie de discussie aldaar. Uiteindelijk hebben Neeltje, Jeroen, Marga en ik ons in onze vrije uurtjes verenigd op hetzelfde platform en na 120 berichten over en weer verscheen in december j.l. onderstaand filmpje. Ik heb echt genoten van de samenwerking met drie mensen vol idee├źn en passie voor het vak. En wellicht wordt deze zomer ook begonnen aan een versie voor PiCarta en IBL. Het maken van de Zoek&Boek vlog was in ieder geval een succes. Hopelijk geldt dat ook voor het oplossen van de problemen rondom de afhandeling van de aanvragen via dit kanaal. Gerelateerde links


Share/Save/Bookmark

  2 opmerkingen:

  Janneke zei

  He jongens,

  Wat ie ie ontzettend leuk geworden!
  Ik ben heel benieuwd naar de opvolgers..

  Groetjes
  Janneke

  Wilma van den Brink, MA zei

  He Janneke,
  We houden je op de hoogte als het zover is :-)