zondag 2 mei 2010

Op bezoek bij de Koninklijke Bibliotheek

Gisteren brachten Mieke, Janneke, Ad, Erik-Jan en ik een bezoek aan de Koninklijke Bibliotheek. Teamleider Publieksdiensten, Peter Wijnmaalen, leidde ons twee uur rond door deze boekenschatkamer van Nederland. Behalve het opsnuiven van de papieren werken in de kelders, werd ook ingegaan op de digitale collectie. Het streven van de organisatie om alles in Nederland te digitaliseren is geweldig, maar om het vervolgens te realiseren is niet eenvoudig met de ingewikkelde rechten van alle belanghebbenden. En dan gaan we het maar niet hebben over het vrij toegankelijk maken van het materiaal op internet. De rondleiding bood een interessant blik op alles wat daarbij komt kijken.

Uiteindelijk eindigden we waar we begonnen: bij de mooie nieuwe tentoonstelling: Oranje Bitter - Nederland bevrijd. Ik was met name onder de indruk van de geprojecteerde filmpjes en bronnenmateriaal op de muren in de ruimte. Ad geeft een mooie impressie daarvan in zijn blogpost en bijgevoegd filmpje.De rondleidingen van de KB zijn gratis en via de website aan te vragen.

Het was een leerzame en gezellige middag en ik kan de rondleiding aan iedereen aanbevelen. Dank aan Mieke Staaks voor de organisatie van de tweetmeet.

Geen opmerkingen: