Gelezen: Zusje

Geprezen door de New York Times en winnaar van de Carlton Television's new writers' competition zette dit debut van Rosamund Lupton wereldwijd in de spotlight. Het werk dateert alweer van 2010 en onlangs vond ik het in de Nederlandse vertaling. Een mooi vakantieboek waarin de zusterband centraal staat, gecombineerd met een spannend detective verhaal.

Het verhaal

Nadat Beatrice hoort dat haar jongere zus wordt vermist, verlaat ze haar comfortabel leven in New York en keert terug naar haar familie in Londen. Ze is vastbesloten erachter te komen wat er met haar zusje is gebeurd. In haar zoektocht komt ze echter steeds meer alleen te staan. Haar verloofde, moeder en de politie leggen zich neer het verlies. Beatrice blijft vasthouden aan haar vermoeden dat er meer aan de hand is en uiteindelijk slaagt ze dan ook in haar zoektocht, waarvoor ze ook een prijs zal betalen.



Recensie
Het verhaal deed me erg denken aan Het gouden ei van Tim Krabbe waarin de zoektocht naar een geliefde centraal staat en uiteindelijk gevonden wordt als de wanhopige achterblijver hetzelfde lot ondergaat. De schrijfstijl is echter verschillend. Het boek wordt geschreven als een lange brief van Beatrice aan haar zusje en neemt tegen het einde een interessante wending. Of het boek goed of slecht afloopt wordt niet duidelijk. Rosamund geeft in een interview aan dat ze voor het eerste kiest.

Een mooi boek en ik ben erg benieuwd naar de andere werken van deze schrijfster.  



Mooi boek voor de vakantie



Auteur: Rosamund Lupton
Titel: Zusje (Oorspronkelijk in het Engels: Sister)
JvU: 2010
ISBN: 9789022574577

Reacties

Populaire posts van deze blog

Social media voor dummies

JeBibliotheek: van Blogger naar Wordpress

Website Haagse filmbank, 1905-1985